Ik kan me geen fijnere omstandigheid voorstellen dan omringd te zijn door kunst en cultuur. De magie van theater, muziek en verhalen boeit me. Mensen die een nieuwe wereld scheppen, verhalen en ideeën tot leven laten komen met hun lijf, hun stem, hun kunst, fascineren me. Ik wil me soms laten meevoeren en soms laten confronteren. Maar altijd verwonder ik me, stel ik vragen en kom ik in beweging.

Fantastisch is het om zelf te mogen uitproberen en ontdekken wat het betekent om zo’n wereld te creëren. Dat heb ik zelf als kind mogen doen en dat wil ik graag aan alle kinderen meegeven. Zelf bezig zijn met kunst en cultuur, in aanraking komen met kunstenaars en hun werk èn zelf iets nieuws creëren, geeft kinderen de kans te ontdekken wat hen raakt of waarin ze goed zijn. Dan kunnen ze leren over de wereld en die wereld iets belangrijks van zichzelf geven.

Met het ontwikkelen van projecten en het organiseren van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, en door kinderen de mogelijkheid te bieden te ontdekken draag ik bij aan het creëren van een wereld waar ik van houd.

Jessica Harmsen